Доступність посилання

ТОП новини

Уряд схвалює чергову програму співпраці з НАТО


Кабінет міністрів на черговому засіданні схвалив проект указу президента «Про затвердження Річної національної програми співробітництва Україна – НАТО на 2014 рік», повідомила у вівторок прес-служба Міністерства закордонних справ.

Проекти цього указу і самої цьогорічної програми були розроблені МЗС іще минулого року, погоджені на засіданні уряду та подані на розгляд тодішньому президентові на початку цього року, але в березні документ повернули до МЗС на доопрацювання «у зв’язку зі зміною складу Кабінету міністрів, а також принципово новою внутрішньо- та зовнішньополітичною ситуацією України, що склалася на той час», мовиться в повідомленні.

Новий проект плану співпраці допрацьований «із урахуванням особливостей співпраці в умовах збройної агресії Росії», зокрема, сторона НАТО розробила додаткові механізми інтенсифікації співробітництва у всіх сферах, у ньому також збільшено фінансування практично всіх наявних програм співпраці, повідомили в МЗС.

Документ розроблений напередодні саміту НАТО, що почнеться післязавтра у Великій Британії. У його перебігу планується проведення засідання Комісії Україна – НАТО на рівні голів держав та урядів. Очікується, що Україна стане єдиною країною-партнером, з якою буде проведено зустріч на найвищому рівні у форматі 28+1.

XS
SM
MD
LG