Доступність посилання

ТОП новини

Обама і Камерон обіцяють Україні підтримку в протидії Росії


Президент США Барак Обама та прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон виступили зі спільною статтею в британській газеті The Times. Лідери двох країн обіцяють підтримку Україні в її протистоянні з Росією.

«Односторонньою анексією Криму і введенням військ на схід України Росія пішла супроти базових принципів міжнародного життя», – пишуть Обама і Камерон.

«З огляду на спроби Росії за допомогою зброї змусити суверенну державу відмовитися від законного права на демократію і визначення свого майбутнього, ми маємо підтримати правомірний вибір Україною демократичного шляху розвитку, а також і надалі допомагати їй у нарощуванні потенціалу», – ведуть далі лідери Сполучених Штатів та Великої Британії.

У статті йдеться, що Північноатлантичний альянс має забезпечити «стійку» присутність у Східній Європі, підкріплену сухопутними, повітряними, морськими і спеціальними силами швидкого реагування, які можуть бути «оперативно розгорнуті в будь-якій точці земної кулі».

В Уельсі розпочинається дводенний саміт НАТО. Очікується, що головну увагу оборонний альянс присвятить збройному конфлікту на сході Україні і затвердить план посилення присутності НАТО вздовж східних кордонів.

XS
SM
MD
LG