Доступність посилання

ТОП новини

Україну цього року відвідує на 17% менше туристів, ніж торік


Що думають туристи про Київ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

Цьогоріч в Україні поменшало туристів. За даними Державної прикордонної служби, в першому кварталі нинішнього року з туристичною метою Україну відвідало 3,35 мільйона іноземців, що на 17% менше, ніж у цей же період торік. Гості з-за кордону тепер частіше приїздять до Львова, Івано-Франківська, значно рідше – до Києва. Проте, для тих, хто все ж відвідує столицю, «туристичними Мекками» є Майдан і та «Межигір’я».

Ігор Захаренко
Ігор Захаренко

Іноземні туристи майже перестали приїздити до Києва, каже директор однієї із українських туристичних агенцій та автор телевізійної програми «Феєрія мандрів» Ігор Захаренко.

«До Києва зараз їдуть тільки ті люди, яким треба їхати. Це бізнесмени, працівники різних європейських інституцій та фондів, яким потрібно обов’язково бути в Києві. Звичайно, якісь туристи їдуть, але спад дуже великий, майже 90-95%. Також їдуть до Києва й українці, які знають, що тут все спокійно, що можна їхати, і вони приїздять на вихідні погуляти містом», – розповідає Ігор Захаренко.

Бойові дії на Донбасі не сприяють розвитку туризму в Україні й відлякують охочих приїхати сюди. Про це заявив автор екскурсій «Цікавий Київ» Арсеній Фінберх. Він ділиться думками про те, чому іноземці не їдуть зараз в Україну.

«Туристи зникли. Залишилось лише відсотків 5 від того, що було. Туристи не їдуть в ті країни, де воюють. Правда, тепер з’явилися екскурсії Майданом, «Межигір’ям» – це те нове, що з’явилось за останній рік», – каже екскурсовод Арсеній Фінберх.

Після подій, що відбулись на Майдані взимку, популярності набули екскурсії тими вулицями, де відбувалася революція, також резиденції, з яких втекли колишні очільники держави.

Тепер всі обов’язково йдуть на Майдан, на Інститутську, на Банкову
Ігор Захаренко

«Тепер всі обов’язково йдуть на Майдан, на Інститутську, на Банкову. Особливо всі задоволені тим, що на Банковій відкрили прохід. Також багато людей відвідують Межигір’я, хоча там і несмак, але всі хочуть побачити, як жив «Цар», – розповів Радіо Свобода Ігор Захаренко.

«Це зовсім невідома країна» – іноземний турист

Хоч туристів в Києві й поменшало, їх все одно можна зустріти на вулицях міста. Міхаель приїхав до Києва зі Швейцарії. Каже, що подорожує велосипедом від Цюриха до Москви.

«Я вирішив відправитися через Київ. Я відслідковував новини, і наскільки я читав з газет – небезпечно лише на сході. Я не читав, що в Києві може бути небезпечно. Я приїхав лише сьогодні зранку. Ще не встиг нічого побачити, окрім Майдану. Я планую відвідати монастирі. Це єдине, про що я раніше чув», – розповів турист зі Швейцарії.

Еміль із Бельгії – ще один турист, котрий не побоявся приїхати в Україну. Він розповідає, що довго відслідковував новини та випитував у друзів, чи спокійно тут.

«Я приїхав до України три тижні тому. Подорожував західною частиною країни. Я подорожую Європою, і Україна була обов’язковою в моєму списку місць, які варто відвідати. Це зовсім невідома країна, окрім того, що ми чуємо про неї в новинах. Ось чому мені хотілося приїхати сюди», – каже турист з Бельгії.

Попри те, що туристів і справді небагато, під час святкувань Дня Незалежності України, в центрі Києва можна було зустріти чимало іноземців, вдягнених в національне українське вбрання та в одяг кольору прапору України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG