Доступність посилання

ТОП новини

У Луганській області на шахті «Червоний Партизан» відновлено видобуток вугілля – ДТЕК


У Червонопартизанську Луганської області на шахті «Червоний партизан» (входить в компанію ДТЕК) після 50-денної зупинки роботи відновлено видобуток вугілля.

Як повідомили у прес-службі компанії ДТЕК, «видобуток вугілля на шахті «Червоний партизан» ведеться в двох лавах із трьох, що є, і весь колектив підприємства повернувся на свої робочі місця.

Так, 3 вересня гірники вийшли на видобуток у 1345 тонн, що становить поки що 17% від середнього добового навантаження шахти до початку бойових дій. Але шахта поступово збільшуватиме обсяг видобутку вугілля, незабаром відновляться роботи третього очисного забою за умови, що бойові дії в районі не відновляться».

З 10 липня шахта «Червоний партизан» (шахтоуправління «Червонопартизанське») через бойові дії припинила видобуток вугілля, щоб не ризикувати життям більш як 2,5 тисяч гірників. Підприємство працювало лише в режимі підтримки життєзабезпечення – здійснювалася вентиляція виробок і відкачування води.

На Сході України наразі не працює близько 60 шахт. Про це в ефірі Радіо Свобода розповів заступник міністра енергетики і вугільної промисловості Вадим Уліда.

XS
SM
MD
LG