Доступність посилання

ТОП новини

Італія, Польща і Норвегія спростовують, що погодилися поставити в Україну зброю – ЗМІ


Керівництво Італії, Польщі і Норвегії не укладало з керівництвом України домовленостей щодо поставок зброї. Про це пише агентство Reuters з посиланням на джерела в оборонних відомствах згаданих трьох країн-членів НАТО.

«Ці новини некоректні. Італія, як і інші країни-члени ЄС і НАТО, готують для України пакет нелетальної військової допомоги на кшталт бронежилетів і шоломів», – уточнив неназваний представник міністерства оборони Італії.

Окрім того, російське агентство ІТАР-ТАСС у неділю цитує представника прес-служби міністерства оборони Норвегії Ларса Ємбле, який також спростував, що його країна зголосилася постачати в Україну зброю. Це саме агентство повідомило і про заяву речника міністерства оборони Польщі Яцека Соньти, який теж не підтвердив згоду Варшави на постачання з Україну озброєння.

Раніше радник президента України Юрій Луценко повідомив, нібито на саміті у Вельсі керівництво досягнуло домовленостей про озброєння і військових радників зі США, Франції, Італії, Польщі й Норвегії.

У НАТО раніше заявляли, що сам альянс не може постачати Україні зброю, бо вона не є членом цього формування, однак до цього може вдатися будь-яка з країн-членів альянсу.

XS
SM
MD
LG