Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз оголосить про нові санкції проти Росії


Євросоюз сьогодні може офіційно оголосити про четверту хвилю санкцій проти Росії через її дії в Україні. Ідеться про заходи, узгоджені лідерами ЄС 5 вересня в кулуарах саміту НАТО у Вельсі.

Рішення ухвалене після того, як представники української влади і проросійських бойовиків домовилися про припинення вогню в намаганні покласти край п’ятимісячному конфлікту, жертвами якого, за оцінками, стали 2600 людей.

Євросоюз заявив, що нові санкції можуть бути призупинені, якщо Москва поважатиме угоду про припинення вогню та виведе свої війська з України.

Міністерство закордонних справ Росії пообіцяло «відреагувати» на запровадження нових санкцій, але не конкретизувало, якою буде ця реакція. На попередній раунд санкцій Москва відповіла забороною на імпорт продуктів харчування з країн Заходу.

Попри оголошення про припинення вогню, повідомлення про нові збройні протистояння протягом вихідних надходили з Маріуполя та району аеропорту Донецька. Внаслідок обстрілу східних околиць Маріуполя загинула 33-річна жінка.

XS
SM
MD
LG