Доступність посилання

ТОП новини

Руслана закликала європарламентарів надати Україні військову допомогу


Українська співачка та активістка Руслана Лижичко
Українська співачка та активістка Руслана Лижичко

Україні однозначно потрібна військова техніка. Про це заявила українська співачка та активістка Руслана Лижичко у Європарламенті.

«Захищаючи Україну, ви захищаєте себе. Скільки ще повинно померти українців, щоб Європа прокинулась», – заявила Руслана.

Співачка розповіла західній пресі та парламентаріям, що Росія на тлі припинення вогню вводить свої війська в Україну та виношує плани захоплення нових територій. «Перемир’я не існує», – сказала вона.

Руслана застерегла, що чимраз менш контрольовані диверсійні групи, що пройшли підготовку російських спецслужб, чинять хаос в Україні та створюють небезпеку для стартегічних об’єктів, на кшталт українських атомних станцій та хімічних заводів.

«Атомні станції та потужні хімічні заводи можуть бути перетворені на нові осередки масового зараження. І це буде другий Чорнобиль», – заявила Руслана.

Українська співачка звернулася до Євросоюзу із вимогою впровадити подальші санкції.

«Санкції мають бути такі сильні, щоб ми побачили, що Путін виводить російські війська з України, – закликала Руслана, додавши, що її народ очікує від Заходу також «необхідної військової допомоги, у будь-якій формі, під будь-якими формулюваннями і якомога швидше, оминаючи всі бюрократичні процедури. Бо мова йде про людські життя».

Радник президента України Юрій Луценко заявив про досягнуті наприкінці минулого тижня на саміті НАТО у Ньюпорті домовленості про поставку зброї із США, Польщі, Італії та Норвегії. Представники цих країн спростувати заяву Луценка.

Країни НАТО на своєму саміті підтвердили, що організація не може поставляти озброєння Україні, але це можуть робити держави, які входять до Альянсу, в рамках двосторонніх відносин.

XS
SM
MD
LG