Доступність посилання

ТОП новини

Партнери ЄС мають без зволікань запровадити санкції – Єлісеєв


Костянтин Єлісеєв
Костянтин Єлісеєв

Партнери Європейського союзу мають без зволікань запровадити санкції проти Росії, заявляє голова місії України при ЄС Костянтин Єлісеєв.

«Закликаємо європейських партнерів без зволікань втілити (новий пакет обмежувальних заходів проти Росії) для зміни поведінки агресора і забезпечення виконання російською стороною умов, чітко визначених у висновках Європейської ради», – закликав український дипломат.

Костянтин Єлісеєв нагадує, що Європейська рада вже неодноразово висувала вимогу негайного виведення російських військ і озброєнь з території України, закриття спільного кордону і забезпечення відповідного моніторингу з боку ОБСЄ з метою припинення незаконного надходження найманців і зброї з території Росії, а також звільнення українських громадян, незаконно ув’язнених в Російській Федерації.

«Останні домовленості тристоронньої контактної групи не повинні вводити нас в оману, – заявляє голова Місії України при ЄС. – Дотепер російська сторона не виконала ключові вимоги України та ЄС. Не варто забувати й про Крим, анексію якого ніколи не визнає світова спільнота».

Єлісеєв зауважив, що «лише розумна комбінація дипломатичних зусиль та послідовного мотивуючого тиску з боку ЄС здатні створити сприятливі умови для виконання мирного плану президента України на основі забезпечення незалежності, суверенітету, територіальної цілісності та європейського вибору України».

У понеділок ввечері Європейський союз формально схвалив новий пакет секторальних санкції проти Росії. Однак, як заявив президент Європейської ради Герман Ван Ромпей, ці обмеження мають бути запроваджені упродовж кількох днів.

«Це має дати час для оцінки та конкретизації угоди про припинення вогню й мирного плану. Залежно від ситуації на місці, ЄС готовий переглянути свої санкції повністю чи частково», – наголосив Ван Ромпей.

XS
SM
MD
LG