Доступність посилання

ТОП новини

Щонайменше 200 людей загинули в бою біля Іловайська – Ярема


У бою поблизу Іловайська Донецької області загинули щонайменше 200 українських бійців, заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема. Про це він сказав перед розширеним засіданням уряду.

Наприкінці серпня бійці низки добровольчих батальйонів потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Кількість загиблих і поранених під Іловайськом бійців наразі невідома: ці дані обіцяють оприлюднити після завершення операції.

У парламенті на закритому засіданні 4 вересня була створена тимчасова слідча комісія з розслідування обставин загибелі і захоплення в полон бійців сил АТО.

За даними РНБО, розслідування обставин загибелі і захоплення в полон бійців добровольчих батальйонів Збройних сил України біля Іловайська здійснюється за частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України «Недбале ставлення до військової служби, що спричинило значну шкоду чи тяжкі наслідки, скоєні в умовах воєнного стану чи бойової ситуації». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до восьми років.

XS
SM
MD
LG