Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині розслідують випадки шахрайства з коштами, зібраними «на потреби армії»


У Дніпропетровській області зафіксовано п’ять випадків виманювання грошей у людей під виглядом збирання коштів для української армії. Про це повідомив начальник відділу розкриття майнових злочинів головного управління МВС України в Дніпропетровській області Андрій Дідочкін.

За його словами, найгучніша справа – у Кривому Розі. Там шахраї під вивіскою «штабу національної оборони Кривого Рогу» збирали в людей гроші, медикаменти , продукти нібито для бійців-учасників бойових дій на Донбасі. Насправді все зібране використовували для власних потреб або ж продавали.

За інформацією Дідочкіна, назбирати речей встигли на півтори тисячі гривень. Під час санкціонованих обшуків в цих людей вилучили продукти, які вони не встигли реалізувати, а також фіктивну символіку «штабу національної оборони Кривого Рогу».

Крім того, як повідомив начальник відділу, наразі міліція займається також приватною фірмою в Дніпропетровську, яка під виглядом гуманітарної допомоги для армії виманила у людей близько 15 тисяч гривень. За всіма випадками розпочаті кримінальні провадження, винуватцям загрожує до семи років позбавлення волі, заявив Дідочкін.

«Якихось новацій люди, які скоюють такі злочини, не вносять, змінився лише привід для збирання грошей», – зазначив посадовець. Він також нагадав громадянам, які хочуть допомогти армії, що передусім слід цікавитися документами тих, хто збирає допомогу для військових.

XS
SM
MD
LG