Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: «особливий статус» на Донбасі не загрожує цілісності і незалежності України


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко наголошує на важливості ухвалення народними депутатами законопроекту про особливий статус деяких районів у Донецькій і Луганській областях у контексті врегулювання ситуації на сході країни.

«Ви там не знайдете ніякої небезпеки територіальній цілісності України, ніякої загрози незалежності, і передача важелів влади від центральних органів до місцевих буде не більша, ніж це є в польських гмінах», – сказав він під час виступу на 11-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві.

Водночас президент запевнив, що ключові питання (міжнародна політика, безпека, функціонування армії) будуть у руках центральних органів влади.

Порошенко також згадав у контексті врегулювання конфлікту важливість проведення дострокових місцевих виборів й ухвалення законопроекту про амністію для тих, хто не вчиняв тяжких злочинів.

Раніше цього тижня президент України Петро Порошенко заявив, що законопроект про тимчасовий порядок місцевого самоврядування для окремих районів Донецької і Луганської областей наступного тижня буде внесений до Верховної Ради.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР», визнані в Україні терористичними, наполягають на «незалежності» зайнятих ними територій Донбасу. Тим часом, офіційний Київ наголошує: питання територіальної цілісності України не є предметом перегорів.

XS
SM
MD
LG