Доступність посилання

ТОП новини

Журналіст Лещенко презентував книжку про «Межигір’я» і корупційні схеми української політики


Сергій Лещенко
Сергій Лещенко

На Форумі видавців у Львові журналіст Сергій Лещенко і директор видавництва «Стар Брайт Паблішинг» Дмитро Кириченко презентували книжку-розслідування «Межигірський синдром. Діагноз владі Віктора Януковича».

Як розповів на презентації журналіст, книжка складається з кількох розділів, присвячених політичним кланам, донецькому клану, корупційним схемам, зокрема і схемам оформлення власності за кордоном, а також головному символу корумпованої влади Віктора Януковича – резиденції «Межигір’я», яка була фактично викрадена з державної власності. Приблизно половину книжки становлять вже опубліковані матеріали на «Українській правді», іще половина – ексклюзивні документи з маєтку Януковича.

«Близько третини тексту підтверджується документами, які залишив Янукович при втечі і які я знайшов ще до його втечі», – розповів Сергій Лещенко під час презентації. Журналіст висловив переконання, що вже на початковому етапі є досить доказів, щоб розслідувати злочини Януковича в Україні і за кордоном.

Також Сергій Лещенко повідомив, що в його шухляді лежить майже готовий рукопис книжки про Юлію Тимошенко.

«Межигірський синдром. Діагноз владі Віктора Януковича» – друга книжка журналіста-розслідувача Сергія Лещенка. Минулого року він видав велике розслідування «Американська сага Павла Лазаренка» – про колишнього українського прем’єр-міністра, засудженого у США за відмивання коштів. У книзі відображено всі корупційні схеми, за якими працював прем’єр, а також простежено його зв’язки з Юлією Тимошенко.

XS
SM
MD
LG