Доступність посилання

ТОП новини

АП: найважливіше – реформувати міліцію, судову гілку влади та подолати корупцію


Дмитро Шимків, заступник голови Адміністрації президента
Дмитро Шимків, заступник голови Адміністрації президента

З-поміж реформ, які Україна повинна здійснити в рамках підписання Угоди про асоціацію з ЄС треба виокремити найважливіші. Про це кореспонденту Радіо Свобода заявив заступник голови Адміністрації президента України з питань проведення адміністративних, соціальних та економічних реформ Дмитро Шимків.

«Мета уряду – не просто підписати асоціацію з ЄС, а саме зосередитись на вимогах, які ставить перед країною таке партнерство», – сказав Шимків.

За його словами, не можна охопити усе відразу, тож держава зараз, розсіюючи увагу між реформами, що здаються їй важливими, може згубити потрібний фокус.

«Не можна провести відразу 60 реформ, проте можна зосередитись, наприклад, на 10. Найважливіше, реформувати міліцію, судову гілку влади та подолати корупцію. Без цього не буде інвестицій. Гляньте на карту – ми маємо стільки регіонів, які гідні вкладання грошей», – додав Шимків.

Голосування за ратифікацію Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, буде проходити у Верховній раді у вівторок, 16 вересня.

Угоду про асоціацію між Україною і Європейським союзом наразі вже ратифікували Румунія, Литва, Латвія, а у п’ятницю і Мальта. Для формального набрання чинності ратифікаційні процедури мають завершити всі 28 країн-членів ЄС, а також Україна і Європарламент.

XS
SM
MD
LG