Доступність посилання

ТОП новини

В Україні створили рекордну 40-кілограмову шоколадку з петриківським розписом


У суботу в Дніпропетровську, на фестивалі кави та шоколаду, створили рекордну шоколадну плитку з петриківськими розписом, виконаним кольоровим шоколадом. Виріб вийшов у 2,2 метри завдовжки і більш ніж метр завширшки.

За словами організаторів, на його виготовлення пішло більш ніж 40 кілограмів білого, чорного і молочного шоколаду. Сьогодні рекорд зафіксували представники Книги рекордів України.

За словами майстринь петриківського розпису, мами та доньки Кириленко, на підготовку шоколадки до розмальовування у них пішло більші ніж тиждень – плитки шоколаду різних сортів викладали на пласку поверхню і склеювали між собою шоколадною помадкою. Для розпису використали 12 барв. Деякі елементи намалювали заздалегідь, деякі – безпосередньо на фестивалі просто неба, постійно підігріваючи шоколадні «фарби», аби не застигали.

У своїй композиції, кажуть авторки, вони втілили свої мрії про мирну і єдину Україну.

На гігантській шоколадці в техніці петриківського розпису жінки зобразили пастушка, що грає на сопілці, українську хату з вербою та калиною, млин, розмаїття квітів та жар-птицю. Кондитерський виріб прикрасили написом: «Дніпро – це серце України».

XS
SM
MD
LG