Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко дозволив ОБСЄ використовувати безпілотники


Петро Порошенко. Архівне фото, Маріуполь, 8 вересня 2014 року
Петро Порошенко. Архівне фото, Маріуполь, 8 вересня 2014 року

Для моніторингу і верифікації Спеціальною місією ОБСЄ режиму припинення вогню на Донбасі буде суттєве збільшено її чисельність і технічне оснащення.

Про це під час телефонної розмови в суботу домовились президент України Петро Порошенко і чинний голова ОБСЄ, керівник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтер, повідомила прес-служба глави держави.

«Для дотримання сталого режиму припинення вогню співрозмовники домовилися про суттєве збільшення чисельності та технічного оснащення місії для моніторингу і верифікації», – йдеться в повідомленні.

Порошенко дав дозвіл на використання ОБСЄ безпілотних літальних апаратів і Буркхальтер пообіцяв доставити їх в Україну найближчим часом, додали в прес-службі.

Також повідомляється, що для суворого дотримання режиму припинення вогню голова ОБСЄ пообіцяв направити в Україну більше інспекторів із відповідним досвідом, які займатимуться моніторингом у найпроблемніших місцях.

Буркхальтер також проанонсував візит Високого комісара ОБСЄ з питань національних меншин Астрід Торс, яка наступного тижня відвідає Україну.

XS
SM
MD
LG