Доступність посилання

ТОП новини

Захід обіцяє посилити боротьбу проти «Ісламської держави» після страти Гейнеса


Працівника британської гуманітарної організації Девід Гейнес
Працівника британської гуманітарної організації Девід Гейнес

Захід обіцяє посилити військову кампанію проти «Ісламської держави» після того, як бойовики цього угрупування стратили працівника британської гуманітарної організації.

13 вересня угруповання «Ісламська держава» оприлюднило відео зі стратою Девіда Гейнеса, заявивши, що це є розплата за постачання Британією зброї бійцям курдської «Пешмерґи», які воюють з ісламістами на півночі Іраку.

14 вересня Міністерство закордонних справ Британії повідомило, що швидше за все це відео є справжнім.

Прем'єр-міністр Британії Дейвід Камерон поклявся робити все, щоб упіймати вбивцю. Камерон провів екстрене засідання уряду, щоб обговорити участь британських військових у оголошеній президентом США Бараком Обамою операції проти «Ісламської держави».

Австралія заявила, що планує долучити до міжнародної коаліції, до якої входять США, більшість країн НАТО та 10 арабських держав, 600 своїх солдатів та 10 літаків.

Франція, де 15 вересня проходитиме конференція коаліції, яка бореться з «Ісламської державою», заявила, що вбивство Гейнеса демонструє, «чому міжнародна спільнота має мобілізуватися» проти цього угруповання.

XS
SM
MD
LG