Доступність посилання

ТОП новини

«Російські» вибори у Криму: підтримка «Єдиної Росії» свідчить про довіру до Путіна – Медведєв


На «виборах» у Сімферополі, 14 вересня 2014 року
На «виборах» у Сімферополі, 14 вересня 2014 року

Перебіг голосування на місцевих виборах у Криму свідчить про підтримку партії «Єдина Росія», що заснована на довірі до президента Володимира Путіна і його курсу, заявив у неділю голова прокремлівської партії, прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

За офіційними повідомленнями з анексованого Росією Криму, там за першими результатами виборів регіональних і місцевих органів російської окупаційної влади Криму і міста Севастополя «Єдина Росія» бере 70 відсотків голосів.

Ці вибори масово бойкотували кримські татари і українці Криму. Зокрема, за даними кримськотатарських політиків, у голосуванні взяли участь близько 10–15 відсотків від усіх виборців-кримських татар.

У неділю місцеві вибори також відбулися і в низці регіонів Росії – цей день там є «єдиним днем голосування» в році.

Раніше в неділю Міністерство закордонних справ України рішуче засудило проведення цих так званих «виборів» у тимчасово окупованих Криму й Севастополі і закликало міжнародну спільноту приєднатися до цього засудження.

Київ нагадав, що «вибори», які влаштувала Росія на українській території, нелегітимні, а їхні результати з юридично-правової точки зору – недійсні і не матимуть ніяких наслідків для нинішнього статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополя в рамках міжнародно визнаних кордонів України.

Усі причетні до організації та проведення «виборів» будуть нести відповідальність відповідно до чинного законодавства України, попередили в МЗС.

На початку тижня Генеральна прокуратура також виступила з попередженням, що організація проведення незаконних виборів на тимчасово окупованій території Криму є кримінальним злочином, який можна кваліфікувати за статтею про захоплення державної влади. За такі дії стаття 109 Кримінального кодексу передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років, нагадала Генпрокуратура.

XS
SM
MD
LG