Доступність посилання

ТОП новини

Щекун: кримські українці не голосують і не визнають «вибори» у Криму


Кримські переселенці не визнають російські «вибори»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

Етнічні українці Криму, які були змушені залишити півострів через російську анексію, і ті, які залишаються у Криму, не підтримують і не визнають «вибори» 14 вересня. Вимушені переселенці закликали кримчан, «які повірили у зміни з російською владою», також схаменутися і не брати участь у нелегітимному дійстві, і нагадали, що організація цих виборів є кримінально караним злочином, повідомляє сайт «Крим.Реалії».

Андрій Щекун
Андрій Щекун

«Позиція Координаційної Ради організацій вимушених переселенців із Криму чітка: ці вибори необхідно бойкотувати. Українці Криму та проукраїнські організації, які поділяють нашу позицію, не підтримують ці вибори», – заявив сайтові «Крим.Реалії» голова центру ділового та культурного співробітництва« Український дім» Андрій Щекун.

На думку координатора «Євромайдан-Крим» Сергія Ковальського, Україна має виступити із заявою до організаторів виборів, членів виборчих комісій, щоб ті розуміли: «в цих виборах не потрібно брати участі, коли ви все ж таки приїдете на материкову Україну, будете заарештовані».

Сергій Ковальський
Сергій Ковальський

«Важливо, щоб, у першу чергу, кримчани розуміли, що організація цих виборів фактично є кримінальним злочином, співучасть у сепаратистських виборах є співучастю у злочині», – наголосив Ковальський у коментарі сайтові «Крим.Реалії».

Активіст вважає, що Україна повинна провести свої вибори до парламенту Криму, тому що кримська Верховна Рада була розпущена.

Ковальський переконаний, що «вибори», які проходять у Криму, не є такими: «Це прагнення злочинної влади, яка окупувала Крим, легітимізуватися згідно з російським законодавством».

У неділю в анексованому Росією Криму відбулося голосування на «виборах» депутатів «державної ради Республіки Крим», «законодавчих зборів» Севастополя і «муніципальних утворень».

Київ наголошує, що «вибори», які влаштувала Росія на тимчасово окупованій українській території, нелегітимні, а їхні результати з юридично-правової точки зору недійсні.

XS
SM
MD
LG