Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в Росії: партія «Яблуко» може не визнати підсумки виборів у московську Думу


Сергій Мітрохін
Сергій Мітрохін

Російська опозиційна партія «Яблуко» готує заяву до Слідчого комітету Росії у зв’язку з порушеннями в ході виборів у Підмосков’ї. Крім того, «Яблуко», швидше за все, не визнає підсумки виборів у Мосміськдуму і, можливо, звернеться до Конституційного суду, заявив «Інтерфаксу» лідер опозиційної партії Сергій Мітрохін.

За його словами, середній результат партії по Москві – 14 відсотків. Це значить, що якби вибори проходили за пропорційною, а не за мажоритарною системою, «Яблуко» б мало велику фракцію в Мосміськдумі, переконаний Мітрохін. Пропорційні вибори скасовані незаконно і антиконституційно, заявив лідер «Яблука». У зв’язку з цим він не виключив, що партія звернеться до Конституційного суду з вимогою скасувати результати виборів у Мосміськдуму.

Повноцінну виборчу кампанію в Москві кандидата від «Яблука» провести не дали, самі вибори були нечесними, наголосив Мітрохін. Вибори пройшли при «катастрофічно низькій явці» і з численними порушеннями, заявляють в партії «Яблуко».

Щодо порушень в ході голосування в підмосковних містах Корольов і Жуковський «Яблуко» готує заяву до Слідчого комітету. У Жуковському була повністю блокована робота спостерігачів від партії «Яблука», повідомив лідер підмосковного відділення партії Олександр Гунько.

За попередніми даними, на місцевих виборах у Росії кандидати від партії влади «Єдина Росія» перемагають у кількох регіонах.

XS
SM
MD
LG