Доступність посилання

ТОП новини

Росія має розгорнути повноцінне кримське угруповання військ – Шойгу


Сергій Шойгу
Сергій Шойгу

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявляє, що загострення ситуації в Україні і збільшена іноземна військова присутність поблизу російського кордону внесли корективи в роботу командування Південного військового округу.

«Військово-політична ситуація на Південно-Західному стратегічному напрямку з початку поточного року суттєво змінилася, – сказав Шойгу на засіданні колегії Міноборони. – Багато в чому це пов’язано з розширенням території Південного військового округу після входження Криму до складу Росії. Крім того, різко загострилася ситуація в Україні і збільшилася іноземна військова присутність у безпосередній близькості від нашого кордону».

«Такий стан справ вніс певні корективи у повсякденну роботу командування округу. Одним з його пріоритетних завдань наразі є розгортання повноцінного і самодостатнього угруповання військ на кримському напрямку», – заявив російський міністр.

Раніше в Раді національної безпеки і оборони України кілька разів заявляли про нарощування російських військ в анексованому Росією Криму. Кремль заперечував ці звинувачення.

XS
SM
MD
LG