Доступність посилання

ТОП новини

У Києві представили проект ОБСЄ із захисту прав людини при здійсненні правосуддя


У Києві сьогодні представили проект ОБСЄ «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя», який дозволить провести реформу судової гілки влади відповідно до вимог європейського законодавства.

Як повідомив у своєму виступі голова Верховного суду України Ярослав Романюк, реалізація проекту дозволить, серед іншого, запровадити моніторинг діяльності судів і судових процесів. Це необхідно, щоб уникнути порушення прав підсудних, зазначив Романюк.

«Розпочинати реформи потрібно з перебудови самої судової системи, яка на наш погляд на сьогодні є громіздкою, мало зрозумілою, мало доступною, а відтак і малоефективною для наших громадян. Кількість справ. які розглядають суди України, є надмірною, і це теж відбивається на якості правосуддя, – визнав голова ВСУ. – І ми сподіваємось, що у рамках цього проекту нам вдасться розшукати ті рекомендації, які ми зможемо перейняти і втілити у своїх українських реаліях».

Проект фінансує уряд Канади, серед напрямків його здійснення – освіта суддівського корпусу, проведення моніторингу здійснення правосуддя й обмін досвідом між українськими й європейськими правозахисниками.

XS
SM
MD
LG