Доступність посилання

ТОП новини

Росія запровадить мита для України, а потім може їх відтермінувати – Улюкаєв


Міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв
Міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв

Уряд Росії має затвердити постанову про введення мит для України, а потім відкладати їхнє застосування, якщо Київ і Брюссель виконають свою обіцянку про відтермінування імплементації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС у частині зони вільної торгівлі. Про це заявив журналістам міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв.

«Я думаю, що це правильна симетрична конструкція: Україна ратифікує Угоду, ми підписуємо постанову. І відповідно до цього ми теж повинні з 1 листопада застосовувати (режим найбільшого сприяння - ред.)», – цитує Улюкаєва агенція «РИА Новости».

За словами Улюкаєва, якщо до кінця жовтня Україна ухвалить «якийсь акт, який демонструє, що ми однаково розуміємо брюссельську домовленість», тоді і Росія ухвалить рішення про відтермінування до кінця 2015 року цього режиму.

У п’ятницю у Брюсселі відбулася зустріч єврокомісара з торгівлі Карела Де Гюхта, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра економічного розвитку Росії Олексія Улюкаєва. Сторони домовилися до кінця 2015 року відкласти тимчасове застосування частини про зону вільної торгівлі Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яке б стосувалося обох сторін. (Політичної частини Угоду про асоціацію це рішення не стосується). Натомість ЄС вирішив продовжити термін дії односторонніх торговельних преференцій для України до кінця 2015 року.

Ці домовленості також передбачають, що Україна і Росія продовжать режим преференцій у рамках зони вільної торгівлі СНД.

Раніше Москва заявляла, що у разі двостороннього запровадження угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС, європейські товари зможуть потрапляти на російський ринок і погрожувала запровадити тарифи на імпорт українських товарів.

Сьогодні Верховна Рада ратифікувала Угоду про асоціацію України з Європейським союзом синхронно з Європарламентом. За це рішення проголосували 355 народних депутатів.

XS
SM
MD
LG