Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську попрощались з бійцями, загиблими під час перемир’я на Донбасі


У Дніпропетровську попрощалися з трьома бійцями, загиблими вже під час перемир’я на Донбасі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00

У Дніпропетровську попрощалися з трьома бійцями, загиблими вже під час перемир’я на Донбасі

У вівторок увечері у Дніпропетровську відбулося прощання з бійцями 5-ї роти добровольчого батальйону «Дніпро-1», які загинули у селі Піски під Донецьком цими вихідними, вже під час оголошеного перемир’я.

Бійців – 46-річного Віталія Українцева, 44-річного Віталія Кисловського та 41-річного Сергія Грачова – відспівали у кафедральному соборі святих Петра і Павла УПЦ Київського патріархату.

На церемонію прощання з загиблими прийшли їхні рідні, друзі, бойові побратими, представники Штабу національного захисту Дніпропетровщини.

За словами керівника штабу, командира батальйону «Дніпро-1», бійці батальйону потрапили під вогонь російської диверсійної групи.

«Їх заманили, спершу кілька наших танків, а потім, коли хлопці кинулись на виручку, їх обстріляли. Ось – ціна переговорів з «ДНР», «ЛНР» та росіянами. Вони недоговороспроможні, вони брехун і непорядні люди. Загибель цих людей, моїх побратимів – на їхніх совісті. Я не хочу коментувати кількість загиблих до тих пір, поки ми не знайшли свого останнього «200-го», поки ми не визволили всіх полонених», – зазначив керівник Штабу національного захисту Дніпропетровщини Юрій Береза.

Він також уточнив, що наразі село Піски під Донецьком, де загинули його товариші, перебуває під контролем української сторони.

З бійцями попрощались під вигуки «Слава Україні! Героям слава!». За даними зі штабу національного захисту Дніпропетровщини, у вівторок тіла добровольців відвезуть до їхніх рідних міст на Харківщині, Херсонщині та Львівщині, де 17 вересня їх поховають.

Як повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, з моменту оголошення режиму припинення вогню загинуло 16 українських військових і 98 поранено.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про мирне врегулювання на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, негайне припинення бойових дій, обмін заручниками й затриманими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг становища на кордоні.

Проте, як заявляли у РНБО, це перемир’я неодноразово порушувалося. Є жертви серед військових і цивільного населення.

XS
SM
MD
LG