Доступність посилання

ТОП новини

З початку перемир’я на Донбасі загинуло 16 українських військових – МЗС


З початку оголошення перемир’я на Донбасі загинуло 16 українських військових. Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«З моменту оголошення взаємоузгодженого режиму припинення вогню позиції українських військових щонайменше 296 разів підлягали обстрілам з боку російських військових підрозділів та незаконних збройних формувань. Внаслідок обстрілів 16 військовослужбовців загинуло, 98 отримали поранення. Через насильство, здійснюване терористами на захоплених ними територіях, є жертви серед мирного населення. З території Росії продовжується потік озброєння, важкої техніки та особового складу», – сказав Перебийніс.

За словами Євгена Перебийноса, 15 вересня МЗС направлено російській стороні «ноту протесту з вимогою негайного припинення вторгнення збройних сил Російської Федерації, у тому числі важкої військової техніки, на територію України, виведення всіх збройних сил Російської Федерації з території України, припинення регулярних обстрілів території України, порушення повітряного простору та сухопутного кордону України з Росією, постачання зброї та військової техніки бойовикам-найманцям».

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про мирне врегулювання на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, негайне припинення бойових дій, обмін заручниками й затриманими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг становища на кордоні.

Проте, як заявляли у РНБО, це перемир’я неодноразово порушувалося. Є жертви серед військових і цивільного населення.

XS
SM
MD
LG