Доступність посилання

ТОП новини

Командири повинні мати високий ступінь незалежності – Семенченко у США


Семен Семенченко (праворуч)
Семен Семенченко (праворуч)

Командир добровольчого батальйону «Донбас» Семен Семенченко перебуває у США. Він переконує політиків та генералів допомогти зміцнити українські збройні сили. Командир «Донбасу» бачить своїм першочерговим завданням донести до американських урядовців донести інформацію про Україну та налагодити відповідні зв’язки.

«Це налагодження горизонтальних між діаспорою і підрозділами добровольців, між організаціями, які можуть продавати продукцію подвійного призначення для воюючих підрозділів. Також нас цікавить навчання тим речам, в яких ми очевидно програємо., тобто це і інформаційна війна, яку ми практично не ведемо, і це дуже даремно. Також це і можливість навчання командирів добровольчих підрозділів в майбутньому у West Point (Військова академія США –­ ред.)», – сказав Семен Семенченко.

Комбат говорить також про потребу безпілотних апаратів та автомобілів. У планах Семенченка – зустрічі з американськими законодавцями, урядовцями та військовими.

Хитке перемир'я на сході України необхідно використати максимально корисно, каже командир «Донбасу»:

«Зараз я вважаю, патріоти України повинні робити всі можливі кроки для того, щоб допомогти своїй країні, зміцнити обороноздатність. Тому що в час цього перемир'я ми повинні стати сильнішими. Це єдина гарантія, що ми можемо залишитись самостійною, незалежною країною. Я поки що не бачу тих кроків, які можуть зробити нашу країну сильнішою за цей час, тому роблю все максимально, що від мене залежить, і вважаю це своїм обов'язком».

Україні потрібна допомога у розбудові власної національної безпеки, переконаний Семен Семенченко. Командир «Донбасу» бачить майбутнє України у симбіозі систем систем НАТО та Швейцарії.

«Я думаю, що потрібне мале ядро професійної армії за зразком НАТО, де командири наділені високим ступенем самостійності. В радянській армію велика увага приділялась питанням покори недостатньо навчаних вояків і ця дисципліна, постійні марширування відігравали дуже велику роль. У натовській системі велике значення має навчання і самостійність дій. Найбільш можлива і дешевша на сьогодні є система місцевої оборони за швейцарським варіантом, де кожна людина, маючи бажання і можливість захищати країну, знає де проходити підготовку і взяти зброю», – переконаний Семен Семенченко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG