Доступність посилання

ТОП новини

Брехня ЗМІ Росії: мати відмовилася ховати сина-«бандерівця»


Сина-«бандерівця», що загинув у бою на Донбасі, відмовилась хоронити рідна матір. Такий фейк у середу поширили російські медіа. Насправді ж, жінка просто не хотіла, аби могила сина була в Алчевську, рідному місті хлопця. Вирішила поховати його на Тернопільщині, де могилу би не спаплюжили сепаратисти-бойовики.

Російське інтернет-видання «Правда.ру» поширило в мережі дезінформацію про Федора, загиблого бійця батальйону «Айдар» із Алчевська. Медіа розповідає, що матір, буцімто, відреклась від убитого хлопця через його проукраїнську позицію.

«33-річний Федір Коломієць народився в Алчевську. Пройшов шлях «Євромайдану» з тернопільчанами. А коли почалася війна на Донбасі, влився в каральний «батальйон» «Айдар» разом з ними. Недавно він загинув, але похорони відбулися в Тернополі, а не у нього вдома, оскільки мати від нього відмовилася. Його привезли додому, мати сказала, що син «Бандера» їй не потрібен і закрила двері», – написано в матеріалі на сайті.

Воля матері: поховати поруч із побратимом

Хлопця дійсно поховали у Тернопільській області 11 вересня разом із його загиблим побратимом Андрієм Юркевичем. Проте матір від сина не відмовлялась: навпаки, вона сама звернулась до волонтерів та міської ОДА, адже не хотіла ховати дитину в рідному місті. Радіо Свобода звернулось до речниці Тернопільської ОДА, Надії Турчин, аби з’ясувати ситуацію.

«Батьки в жодному разі від нього не відмовились. На жаль, вони не мали можливості поховати його саме в Алчевську, і мати дуже хвилювалась і дуже боялася, що просто могилу героя України осквернять. Тому з таким прохання звернулась вона до нас» – відповіла речниця.

Те, що мама в жодному разі не відмовлялась від сина, і хотіла провести його в останню путь, доводить і коментар Юрка Гуменюка, члена тернопільської патріотичної громади УНСО. Чоловік був на похоронах та поділився враженнями з журналістами місцевого каналу «ІН-ТБ».


«Матір там в Алчевську не може виїхати, тому що сепаратисти не дають їй можливості приїхати сюди. Це є воля матері, вона попросила, щоб поховали його поруч із бойовим побратимом, із яким він загинув у бою», – заявив він.

Бойові побратими та кілька сотень тернопільчан прийшли віддати шану загиблим. Як і мама, вони не цураються, а навпаки – пишаються Федором.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG