Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі ігнорують перемир’я – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

Проросійські бойовики на Донбасі ігнорують перемир’я, якого чітко дотримуються українські військові. Про це пише координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук».

«Ухвалення 16 вересня Верховною Радою України законів про особливий порядок самоврядування в деяких районах Донбасу й амністію на даний момент не вплинуло на зміну інтенсивності бойових дій», – твердить військовий експерт.

«Найбільш складна ситуація зберігається в районі Донецька, Луганська, Лисичанська, Станиці Луганської, Щастя, Попасної, Верхньої Кринки, Нижньої Кринки, Жданівки», – повідомляє Тимчук.

За останні дні бойовики провели перегрупування і зосередили кілька ударних груп із бронетехнікою в північно-східній зоні АТО й північніше Луганська. «Раніше з Росії доставлено кілька конвоїв із боєприпасами й паливом», – інформує він.

Проросійські бойовики на своїх сайтах звинувачують українських військових у порушенні режиму перемир’я.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про мирне врегулювання на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, негайне припинення бойових дій, обмін заручниками й затриманими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг становища на кордоні.

XS
SM
MD
LG