Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: 4 тисячі російських військових вирушили з Криму до материкової України


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Чотири тисячі російських військовослужбовців в анексованому Росією Криму вирушили до адміністративного кордону з материковою частиною України, повідомив речник інформцентру РНБО Андрій Лисенко.

«За оперативною інформацією, фактично всі дислоковані у північній частині окупованого Криму військові підрозділи Росії, а це 4 000 бійців особового складу з населених пунктів Армянськ, Красноперекопськ, Джанкой, Воїнське, Азовське висунуті до адміністративного кордону з материковою частиною України з усією технікою і боєприпасами та розташовані невеликими тактичними групами від Каркінітської затоки до Арабатської стрілки», – сказав Лисенко.

За його словами, офіційний представник НАТО Оана Лунгеску заявила, що намір Росії розгорнути повноцінне угрупування російських військ на кримському півострові посилить напруження в регіоні та підірве нинішнє перемир’я.

Як заявив речник інформаційного центру РНБО, Росія продовжує активну повітряну розвідку з використанням безпілотників. «Упродовж доби прикордонники зафіксували три таких випадки. Один безпілотник було зафіксовано під Маріуполем та два – на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом», – сказав Лисенко.

Міністр оборони Валерій Гелетей заявляє, що нині в Україні перебуває близько 3,5 тисячі військовослужбовців Збройних сил Росії, а на українсько-російському кордоні дислокуються ще більш ніж 25 тисяч російських військових.

Днями російський міністр оборони Сергій Шойгу, заявив, що Росії необхідно розгорнути у Криму «повноцінне і самодостатнє» військове угруповання.

XS
SM
MD
LG