Доступність посилання

ТОП новини

Україні потрібна зброя, яка б вражала цілі танкові батальйони – експерт


Григорій Перепелиця
Григорій Перепелиця

Україна поки що не може розраховувати на широкомаштабну військо-технічну допомогу США. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав політолог, військовий експерт Григорій Перепелиця.

За його словами, поки що президент США Барак Обама дотримується «так званої миротворчої політики».

Водночас експерт зауважив, що для ефективного ведення бойових дій Україна потребує потужної високоточної зброї.

«Нам сьогодні потрібні навіть не протитанкові переносні комплекси, нам потрібні розвідувально-ударні комплекси. Це високоточна зброя, яка може вражати не на короткі дистанці, з окопа чи укріплення російські танки, а може просто вражати цілі танкові батальойни. Але я не думаю, що США готові надавати такі озброєння», – зазначив Григорій Перепелиця.

У четвер президент України Петро Порошенко з офіційним візитом відвідує США. Порошенко зустрінетсья з Обамою і виступить у Конгресі.

У комітеті із закордонних справ Сенату у четвер, після виступу глави української держави, поставлять на голосування законопроект про нові санкції проти Росії і про допомогу Україні. Згідно із ним, американський президент має отримати право надати Україні протитанкове озброєння, зброю та амуніцію для особового складу, радари, далекоміри, обладнання для наведення, безпілотники та комунікаційне обладнання.

XS
SM
MD
LG