Доступність посилання

ТОП новини

На блок-посту «ДНР» розстріляли родичів представника «Батьківщини» – керівник виборчого штабу


На блок-посту угруповання «ДНР» між Ясинуватою та Макіївкою Донецької області розстріляли двох родичів керівника ясинуватського осередку партії «Батьківщина» Ірини Платошиної. Про це Радіо Свобода повідомив керівник виборчого штабу ВО «Батьківщина» у Донецькій області Олександр Ярошенко.

Рін розповідає, що біля цього блок-посту була знайдена розстріляна машина. Тіла загиблих, каже він, родичі виявили у морзі Макіївки.

За словами Олександра Ярошенка, на блок-постах «ДНР» кілька днів тому з’явилися так звані «розстрільні» списки, у яких фігурують активісти партій «Батьківщина» та «Свобода», а також члени їхніх родин.

«У першу чергу це мажоритарники, уповноважені особи, члени ОВК та ДВК. Таким чином терористичне угруповання «ДНР» дає зрозуміти, що виборів до Верховної Ради на підконтрольній їм території не буде», – зазначає Ярошенко.

Підтвердження цієї інформації від МВС чи РНБО наразі немає.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про мирне врегулювання на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, негайне припинення бойових дій, обмін заручниками й затриманими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг становища на кордоні.

Проте, як заявляли у РНБО, це перемир’я неодноразово порушувалося. Є жертви серед військових і цивільного населення.

XS
SM
MD
LG