Доступність посилання

ТОП новини

Сили АТО відбили штурм Донецького аеропорту


Сили антитерористичної операції відбили черговий штурм Донецького аеропорту. Про це повідомляє прес-служба штабу АТО.

«Станом на 6:00 ранку, 19 вересня, сили АТО утримують зайняті рубежі і позиції, дотримуючись режиму припинення вогню. Вкотре терористи намагалися захопити аеропорт Донецьк, але ці спроби були марними. Підрозділи сил АТО успішно відбили всі атаки бандитів на аеропорт», – ідеться в повідомленні.

Не припиняються обстріли і в кількох інших населених пунктах. У штабі також зазначили, що повідомлення щодо потрапляння українських підрозділів в оточення не відповідають дійсності і спрямовані на дестабілізацію ситуації.

Раніше проросійські бойовики на своїх сайтах інформували, що готуються до масштабних бойових дій, а зараз проводять «наступальні операції обмеженого масштабу». Вони твердять, що оточили дві групи українських військ – у Дебальцевому (до п’яти тисяч військових) і Жданівці (до двох із половиною тисяч).

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про мирне врегулювання на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, негайне припинення бойових дій, обмін заручниками й затриманими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг становища на кордоні.

XS
SM
MD
LG