Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала жителя Павлограда за підозрою у підготовці терактів на промислових об’єктах


Служба безпеки України затримала у Павлограді Дніпропетровської області місцевого жителя, за підозрою у причетності до діяльності терористичного угруповання, що готувало серію терактів на одному з промислових об’єктів регіону. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Створене російськими спецслужбами для дестабілізації ситуації в регіоні злочинне угруповання було знешкоджене співробітниками СБУ на початку вересня цього року, коли зловмисники планували вчинити диверсії на великому промисловому підприємстві», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, членам диверсійно-підривної групи на чолі з місцевим підприємцем оголосили підозру у вчиненні злочинів за статтями 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

«У рамках розпочатого кримінального провадження контррозвідка СБУ встановила причетність до протиправної діяльності злочинного угруповання громадянина України «С», який підтримував тісні зв’язки з терористами «ДНР» та отримував від них завдання», – йдеться в повідомленні.

За результатами обшуків у помешканні затриманого виявили боєприпаси до автоматичної зброї і гранати, заявили в СБУ.

Триває досудове слідство.

XS
SM
MD
LG