Доступність посилання

ТОП новини

Російські спостерігачі про референдум у Шотландії: «він не відповідав стандартам»


Росія розкритикувала проведення референдуму у Шотландії, заявивши, що він «не відповідав міжнародним стандартам».

Керівник команди спостерігачів від Росії на референдумі у Шотландії Ігор Борисов заявив державній російській агенції «РИА-Новости», що голосування у Шотландії проводилося за правилами, які підганяються під британське законодавство і не відповідають загальноприйнятим міжнародним принципам проведення референдумів.

«Ми говоримо про те, що дана процедура не відповідає принципам проведення референдумів та загалом положенням. Підганялися під ті правила, за якими проходять вибори у Великобританії. А ось ці правила дуже сильно відрізняються від загальноприйнятих міжнародних принципів», – сказав Борисов.

Керівник російських спостерігачів зазначив, що вимоги, які пред’являються країнами Заходу до Росії під час виборів, на референдумі в Шотландії не були дотримані.

«Ці правила з хрипотою у горла відстоюють представники різних західних країн. Зрозуміло, що це насамперед Держдепартамент США, його представники і Великобританія. Ми сьогодні говоримо, що ті вимоги, які пред’являються до нас, яким нас вчать і випускають цілу кіпу літератури, тут повністю не дотримуються», – говорить Ігор Борисов.

18 вересня у Шотландії відбувся референдум щодо того, чи залишатися у складі Великобританії. 55,3% виборців проголосували проти незалежності, тоді як за відокремлення висловилося 44,7% шотландців.

XS
SM
MD
LG