Доступність посилання

ТОП новини

Аваков вимагає від Гелетея вибачень перед комбатами, які йдуть на вибори


Керівник МВС Арсен Аваков
Керівник МВС Арсен Аваков

Міністр оборони Валерій Гелетей має вибачитися за свої слова, що серед комбатів у виборчих списках немає справжніх героїв. Про це написав керівник МВС Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

«Від початку бойових дій у системі добровольчих батальйонів МВС загинуло понад 70 осіб і 300 було поранено. Серед них і командири підрозділів. 38 бійців зникли без вісті. Отже не смійте для гарного слова згадувати відважних хлопців. Я цього не стерплю! Це не гідно, не чесно – це брехня. Як брехня і те, що створення добровольчих батальйонів на початку АТО було помилкою. Ваші висловлювання виходять за рамки військової та людської етики. Десятки тисяч солдатів та командирів на передовій із Збройних сил, Нацгвардії, батальйонів МВС і прикордонників заслуговують більшої поваги. Вибачайтеся!», – зазначив Аваков.

Раніше в інтерв’ю журналу «Фокус» міністр оборони Валерій Гелетей заявив, що негативно ставиться до присутності комбатів у виборчих списках.

«Зараз важливіше саме війна, потрібно її закінчити, принести мир і спокій. Саме тому справжніх героїв у партійних списках ви не знайдете», – сказав Гелетей.

Партія «Народний фронт» включила у свій виборчий список командира батальйону «Миротворець» Андрія Тетерука та комбата «Дніпра» Юрія Березу.

ВО «Свобода» включила до списку командира взводу 22-го батальйону Олексія Миргородського. «Радикальна партія Олега Ляшка» включила комбата «Айдар» Сергія Мельничука, а партія «Самопоміч» – Семена Семенченка.

Дострокові парламентські вибори в Україні мають відбутися 26 жовтня.

XS
SM
MD
LG