Доступність посилання

ТОП новини

В Луганськ прибули перші 10 вантажівок з українською гуманітарною допомогою – Геращенко


Ілюстраційне фото. Роздача допомоги, організованої Рінатом Ахметовим, у Донецьку
Ілюстраційне фото. Роздача допомоги, організованої Рінатом Ахметовим, у Донецьку

Перші 10 автомобілів з гуманітарною допомогою, яку українська влада ще в серпні передала Міжнародному Комітету Червоного хреста і яка зберігалася на складах у Старобільську та Сєверодонецьку, прибули в Луганськ.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат, уповноважений президента з питань врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко.

«За моєю інформацією, вже знаходиться (гуманітарна допомога) там на складах Червоного Хреста і буде роздаватися тим, хто її потребує. Ми раді, що нарешті Червоний Хрест отримав можливість доставити гуманітарку, що цей вантаж їхав під супроводом МЧС і так і роздаватиметься. Що найближчим часом поїдуть нові вантажівки, бо ж на складах у Старобільську і Сєверодонецьку ще майже 600 тонн гуманітарки», – написала Геращенко.

За її даними, в Луганськ доставили консерви, крупи, цукор, муку, предмети гігієни. «Влада дбає про своїх громадян і працює у повній відповідності до норм Міжнародного Червоного хреста. Доставка гуманітарного вантажу стала можлива завдяки початку перемир`я, і це перші маленькі, але важливі наслідки мирного плану», – додала Геращенко.

5 вересня екс-президент Леонід Кучма за підсумками переговорів контактної групи з урегулювання ситуації на сході країни заявив, що 6 вересня до східних регіонів України мають надійти перші партії гуманітарного вантажу. 6 вересня Міжнародний комітет Червоного Хреста у Twitter заявив, що не зміг доставити гуманітарну допомогу в Луганськ через обстріли.

XS
SM
MD
LG