Доступність посилання

ТОП новини

Співробітники СБУ запобігли скоєнню теракту в Херсоні під час святкування Дня міста


Співробітники СБУ запобігли скоєнню теракту в Херсоні під час святкування Дня міста, що відзначається сьогодні. Як повідомили у прес-центрі СБУ, зловмисники планували здійснити вибухи під час святкування Дня міста для дестабілізації ситуації та сіяння паніки серед мирних жителів.


У результаті перевірки інформації, яка надійшла на цілодобову «гарячу лінію», співробітники СБУ затримали місцевого мешканця, який запланував цю диверсійну акцію. Під час обшуку в автомобілі затриманого вилучено вибухові пристрої, тротилову шашку з детонатором. Крім того, за місцем проживання чоловіка було виявлено записник зі списком так званих «тітушок», яких у січні-лютому автобусами возили до Києва для участі в антимайдані.

Ця група зловмисників також розфарбовувала у кольори російського прапору будівлі та паркани у центрі Херсона. Під час розмальовування зупинок міського транспорту правоохоронці затримали двох місцевих мешканців. Стосовно цих осіб міліцією складено протоколи про адміністративні порушення.

За фактом незаконного поводження з вибуховими речовинами слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України.

У СБУ нагадують, що громадяни, які володіють інформацією про наміри здійснення сепаратистської, терористичної, диверсійної чи розвідувально-підривної діяльності, можуть повідомити її на гарячу лінію call-центру СБУ 0-800-501-482 або на поштову скриньку callcenter@ssu.gov.ua

XS
SM
MD
LG