Доступність посилання

ТОП новини

На конференції у США кримських татар представлять Джемілєв і Чубаров, в інших відібрали паспорти – Клімкін


Росія висловила протест у зв’язку із запланованою участю Меджлісу кримськотатарського народу у Всесвітній конференції з питань корінних народів, яка має відбутися в Нью-Йорку 22-23 вересня.

І хоч Секретаріат ООН відхили цей протест, у конференції братимуть участь лише Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров. У тих кримських татар, які перебували в Криму й планували звідти вирушити на конференцію, відібрали паспорти.

Про це на своїй сторінці в Twitter повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Репресії окупантів проти кримських татар не знають кордонів», – написав Павло Клімкін у Twitter.

18 вересня біля села Амурське на трасі Сімферополь-Джанкой невідомі напали на директора Міжнародного фонду досліджень і підтримки корінних народів Криму Надіра Бекірова. Про це кореспонденту Крим.Реалії повідомив сам Бекіров.

Таксі, на якому він прямував у Джанкой з кримської столиці для пересадки на поїзд «Сімферполь-Київ», блокував мікроавтобус. За його інформацією, з автобуса вибігли 4 людини в балаклавах. Вимогу представитися нападники проігнорували. При цьому вони відібрали в нього паспорт і зникли.

Як пояснив Бекіров, він прямував до Києва для вильоту в Нью-Йорк на конференцію.

Переслідування представників кримськотатарського народу стали тенденцією в анексованому Криму.

Протягом 16-17 вересня в Криму проводились обшуки і перевірки в місцях компактного проживання кримських татар. Зокрема, в середу влаштували перевірку в мечеті сімферопольського мікрорайону Фонтани, пройшов обшук в будинках кримських татар у селі Кольчугіно під Сімферополем, а також у кримськотатарській школі в селищі Зуя.

17 вересня генеральному директору Фонду «Крим», члену Меджлісу Різе Шевкіеву зачитали постанову центрального райсуду Сімферополя про виселення кримськотатарських організацій з будівлі протягом доби.

XS
SM
MD
LG