Доступність посилання

ТОП новини

Російські війська залишаються в Україні – генерал Брідлав


Філіп Брідлав
Філіп Брідлав

Російські регулярні війська досі залишаються на території України, а режим припинення вогню не працює.

Про це заявив головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав на засіданні Військового комітету альянсу у Вільнюсі в суботу, 20 вересня.

«Щодо російських сил на місці конфлікту, то, так, вони досі в Україні», – сказав Філіп Брідлав. Однак він не навів конкретних цифр.

За словами головнокомандувача сил НАТО в Європі, Мінський протокол від 5 вересня є «перемир’ям лише за назвою». Відкриття вогню, зокрема артилерійські обстріли, впродовж кількох останніх днів трапляються настільки ж часто, як і до оголошення режиму припинення вогню.

Однак Філіп Брідлав висловив сподівання, що Меморандум, укладений у Мінську 19 вересня, що передбачає створення між українськими військами та силами проросійських бойовиків 30-кілометрової буферної зони, посприяє стабілізації ситуації на Сході України.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

XS
SM
MD
LG