Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти продовжують обстріли української армії – прес-центр АТО


Сепаратисти на Донбасі продовжують обстрілювати позиції українських силовиків. Про це йдеться у повідомленні прес-центру антитерористичної операції.

«Артилерійських та мінометних обстрілів, а також обстрілів з використанням ракетних систем залпового вогню БМ-21 «Град» зазнали блокпости та опорні пункти сил АТО, розташовані в районі Макарового Луганської області. Також терористи обстріляли позиції поблизу населених пунктів Піски, Мар’їка, Красногорівка, Авдіївка, Миколаївка, Гостра Могила, Золоте, Розсипне, Степове, Сміле, Дебальцево, Шевченко, Покровське, Водяне, Калинівка, Мирний та Нижня Кринка Донецької області. Здійснено вогневий наліт на аеропорт Донецьк», – мовиться у повідомленні.

У прес-центрі АТО наголошують, що українські силовики стріляють лише у відповідь.

«Українські військовослужбовці здійснюють вогневі ураження по противнику лише з метою нейтралізації його вогневих точок. Протягом доби знищено до 40 бойовиків, одна реактивна система залпового вогню БМ-21 Град та дві гармати. Сили АТО здійснюють ізоляцію кризових районів шляхом несення служби на блокпостах, опорних та спостережних пунктах, зокрема й у районі Маріуполя», – зазначають у прес-центрі.

У ніч на 20 вересня учасники контактної групи з врегулювання ситуації на сході України підписали в Мінську меморандум про реалізацію протоколу від 5 вересня про припинення вогню.

За інформацією РНБО, з часу оголошення перемир’я на Донбасі, загинуло близько 20 українських військових. Є також жертви серед цивільних. Обстріли у різних регіонах Донбасу, контрольованих сепаратистами, є періодичними.

XS
SM
MD
LG