Доступність посилання

ТОП новини

Сотні дніпропетровців взяли участь у «Марші миру»


Сотні дніпропетровців взяли участь у «Марші миру»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

Сотні дніпропетровців взяли участь у «Марші миру»

У Дніпропетровську відбувся «Марш миру», у якому взяли участь сотні жителів міста, в основному дівчата та жінки. Співаючи державний гімн України, вони пройшли центральним проспектом від площі Героїв Майдану до парку імені Глоби.

У руках люди тримали плакати з написами «Україні – мир», «Ні війні», синьо-жовті прапори, букети з колосків пшениці та паперових голубів миру.

Учасники акції скандували: «Путіна геть!», «Україна понад усе!», «Українська нація – нація миру!». За словами організаторів заходу, своєю ходою вони мали на меті висловити підтримку опозиційним силам у Росії, які на 21 вересня запланували «Марш миру» у Москві та інших містах. Учасники також звертись до російського народу, зокрема жінок Росії, з проханням докласти зусиль для припинення агресії.

«У нас дуже багато жінок-волонтерів, особливо в Дніпропетровській області, бо ми сусіди цього конфлікту, ми не хочемо, щоб у нас тут свистіли кулі, падали бомби. Але ми хочемо миру для всієї України, тому ми сьогодні об’єднались. Ми хочемо звернутись до жінок Росії, до міжнародного жіночого співтовариства: давайте припинимо це. Ми живемо в 21-му столітті, столітті, у якому ми вже маємо збудувати таку спільноту, яка б не була такою варварською, як сьогодні Росія», – зазначали активістки.

Водночас жінки-учасниці заходу збирали кошти на підтримку української армії, зокрема, на придбання тепловізора.

21 вересня у Міжнародний день миру «Марші миру» та інші антивоєнні акції проходять у кількох містах Росії та інших країн.

У Новосибірську несанкціоновану акцію розігнали співробітники поліції, повідомляє правозахисний портал «ОВД-Інфо».

XS
SM
MD
LG