Доступність посилання

ТОП новини

Противник на Донбасі готує наступ на кількох напрямках – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

Противник у зоні антитерористичної операції готує наступ водночас і на приморському напрямку в районі Маріуполя, і на півночі контрольованої зони в Донецькій і Луганській областях. Про це повідомляє координатор руху «Інформаційний спортив» Дмитро Тимчук.

«Зараз керівництво терористичних організацій обговорює із російським командуванням, який напрям обрати головним, а який допоміжним», – твердить військовий експерт.

За його даними, найскладніша ситуація в зоні конфлікту на Донбасі далі зберігається в Донецьку, Дебальцевому і Маріуполі.

Тимчук твердить, що разом із черговим «гуманітарним конвоєм» із Росії пробули боєприпаси, які розвантажуються на складах угруповань «ДНР» і «ЛНР».

«Відзначене прибуття з Росії станцій радіоелектронного блокування і радіотехнічної розвідки. Ці станції укомплектовані штатними російськими фахівцями і охороняються виключно російськими військовослужбовцями. Переміщуються винятково вночі, ретельно маскуються, параметри роботи станцій місцевим терористам не повідомляються», – інформує Тимчук.

Він також повідомляє про кількадесят нових обстрілів позицій українських військових із боку противника. Водночас проросійські бойовики на своїх сайтах стверджують, що протягом останньої доби їхні позиції були обстріляні 11 разів, а «сили київської хунти» продовжують перегрупування своїх військ, щоб зайняти вигідні рубежі.

Із 5 вересня на Донбасі триває режим припинення вогню. Водночас, за даними української сторони, за цей період противник обстріляв позиції українських військових майже 500 разів.

XS
SM
MD
LG