Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську зустріли українських солдатів, визволених з полону


У Дніпропетровську зустріли українських солдатів, визволених з полону
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00

До Дніпропетровська минулої ночі привезли 24 українських військових, визволених з полону озброєних сепаратистів у рамках «мінських домовленостей». Біля військового шпиталю з квітами та прапорами України їх зустрічали понад півсотні волонтерів та небайдужих жителів міста, які зписалися в соціальних мережах.

З автобуса колишні бранці виходили під аплодисменти. Люди, які прийшли привітати бійців зі звільненням, співали державний гімн України, скандували «Героям слава!» та «Дякуємо!»

За словами радника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяни Губи, визволені полонені родом з шести областей України, це бійці 39-го батальйону, 93-ї та 17-ї бригад, військової частини 1428, які провели в полоні угруповання «ДНР» в Донецьку по кілька тижнів.

Як розповіла Губа, у неділю звільнених бранців спершу доправили до Харкова, де тамтешні волонтери допомогли їм привести себе до ладу, а потім вже – до Дніпропетровська. Тут, у військовому шпиталі, на них чекає медичний огляд, а також гарячий борщ, який спеціально, на прохання солдатів для них приготували волонтери шпиталю.

«Хлопці потребують медичного огляду. Треба переконатися, що немає запалення легень, туберкульозу, перевірити стан ніг тощо. У нас така практика: всі мають пройти через шпиталь, всі мають пройти через лікарів-спеціалістів. І плюс – психологи працюють, період адаптації дуже важливий», – сказала Тетяна Губа.

Про умови утримання колишні полонені встигли розповісти журналістам небагато: кажуть, їх не били, однак принижували морально. За словами визволених з полону, пережити довгі тижні в руках сепаратистів їм «допомогла віра в Україну», а також думки про рідних.

XS
SM
MD
LG