Доступність посилання

ТОП новини

КВУ: представники «ЛНР» ставлять собі за мету обратися до Ради


У Комітеті виборців України побоюються, що на позачергових парламентських виборах в округах на Донбасі народними депутатами можуть бути обрані представники самопроголошеної «Луганської народної республіки». Кандидати, що висуваються на цих територіях, реєструються ЦВК.

«За інформацією нашого регіонального представника в Луганській області, «ЛНР» не давала жодних заяв, що вони не будуть проводити вибори. Там відбулись зміни у виборчих комісіях від Партії регіонів. Наш представник передбачає, що ці зміни були зроблені для чогось, тобто, що вони все-таки ставлять собі за мету провести там вибори на декількох округах і таким чином обратися до Верховної Ради», – розповіла заступник керівника КВУ Наталія Линник.

Втім, за її словами, для проведення виборів на цій території і на цих округах, потрібна політична воля парламенту. Наразі будь-які спроби провести вибори на Донбасі у КВУ вважатимуть імітацією, сказала Линник.

По всій території ЦВК утворила 213 окружних виборчих комісій для позачергових виборів до Верховної Ради України, які відбудуться 26 жовтня. Загальна чисельність мажоритарних округів 225, 12 з яких припадають на Крим.

XS
SM
MD
LG