Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов і Аваков у Маріуполі пообіцяли посилення оборони і випробували нові безпілотники


Голова Верховної Ради Олександр Турчинов і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час візиту до Маріуполя назвали це місто стратегічним і наголосили, що його оборона є пріоритетною, передає кореспондент Радіо Свобода.

Турчинов і Аваков побували на двох блокпостах, розмовляли з особовим складом, а також ознайомилися з безпілотниками, які отримує українська армія від волонтерів.

«Сьогодні відбудовується лінія активної оборони, яка має зупинити не тільки підрозділи терористичних угруповань, але і регулярні частини збройних сил Росії», – сказав Турчинов.

«Ми будемо говорити з Кабміном, щоб був зведений потужний вал, через який не зможе прорватися жодний танк, жодний БТР і жодна частина агресора», – додав голова парламенту.

Зі свого боку, Арсен Аваков заявив, що військова присутність у Маріуполі буде посилюватися. «Ми нікому не віддамо Маріуполь, це наш стратегічний об’єкт», – сказав міністр.

Відповідаючи на питання Радіо Свобода про те, що батальйонам немає чим відповідати на артобстріли, Аваков сказав: «У кожного свого функція, думаю, що ми найближчим часом будемо мати можливість відповідати, м’яко кажучи, адекватно». Подробиць він не надав.

Напередодні добровольчий батальйон «Азов» заявив про обстріл російськими військами із «Градів» блокпостів на сході Маріуполя.

Із 5 вересня на Донбасі триває режим припинення вогню. Водночас, за даними української сторони, за цей період противник обстріляв позиції українських військових майже 500 разів.

XS
SM
MD
LG