Доступність посилання

ТОП новини

МВС відкрило справу за поїздку депутатів до Держдуми – Шкіряк


МВС відкрило кримінальне провадження за фактом участі народних депутатів України у засіданні російської Держдуми. Про це заявив радник керівника МВС Зорян Шкіряк на брифінгу.

«За фактом участі народних депутатів у засіданні Державної думи Головне слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження», – сказав Шкіряк.

За його словами, провадження відкрито за частиною 2 статті 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України представниками влади), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на 5-10 років.

Зорян Шкіряк повідомив, що до МВС надійшло звернення голови Верховної Ради щодо участі 17 вересня цього року певної групи народних депутатів у засіданні Держдуми Росії, а також у зустрічі з головою Держдуми Сергієм Наришкіним.

17 вересня 24 народні депутати з групи «За мир і стабільність» здійснили візит у Москву, де відвідали російську Держдуму. Один із членів групи, народний депутат Віталій Грушевський пізніше заявив, що його колеги відвідали Держдуму Росії «з метою налагодження діалогу між парламентарями двох країн».

Група «За мир і стабільність» сформована переважно з колишніх членів фракції Партії регіонів.

XS
SM
MD
LG