Доступність посилання

ТОП новини

G7 вітає «мінські домовленості» і закликає Росію вивести війська


«Група семи» (G7) привітала «мінські домовленості» щодо припинення вогню на Донбасі, назвавши їх «важливим шансом» для знаходження політичного вирішення конфлікту.

У заяві Британії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії та США, опублікованій 25 вересня, засуджується порушення режиму перемир’я, оголошеного 5 вересня і міститься заклик до Росії відвести з України всі свої війська та зброї.

G7 позитивно оцінила ухвалення закону про так звану «амністію» та «спеціальний статус» деяких регіонів Донбасу та привітала Україну з ратифікацією Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, деякі пункти якої відкладені до 2005 року.

«Група семи» заявила, що санкції проти Росії можуть бути зняті у разі повного виконання «мінських домовленостей» щодо припинення вогню.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій, а також обін полоненими.

XS
SM
MD
LG