Доступність посилання

ТОП новини

Третина українців не визначилася за кого голосувати – дослідження


Ірина Бекешкіна
Ірина Бекешкіна

Третина виборців (33%), які готові взяти участь у позачергових парламентських виборах до Верховної Ради, ще не визначилися, за кого голосувати. Такі результати отримали фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

«Велика кількість тих, хто не визначився дає підстави говорити, що резерв для зростання голосів у різних політичних сил дуже великий. Якщо ж говорити про тих, хто визначився і піде на вибори, то «Блок Петра Порошенка» набирає 26,9%, 5% бар’єр впевнено долає «Радикальна партія Олега Ляшка» – 6,2%, партія «Батьківщина» – 5,5%. Дуже близько до виборчого бар’єру підходить «Громадянська позиція Гриценка» – 4,6%», – каже директор фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Ірина Бекешніка.

Реальні шанси пройти до парламенту мають «Народний фронт Арсенія Яценюка», «Комуністична партія» і партія «Свобода». Втім, додає Бекешкіна, це якщо голоси тих українців, хто ще не визначився розподіляться пропорційно.

Загалом, за даними соціологів, участь у позачергових виборах до Верховної Ради мають намір взяти 65% населення.

Дослідження проводилось із 12 по 21 вересня в 110 населених пунктах у всіх областях України, крім Криму, а також Луганської області, де в той час йшли інтенсивні військові дії. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Позачергові вибори до парламенту відбудуться 26 жовтня.

XS
SM
MD
LG