Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі попрощалися з убитим волонтером


У Запоріжжі вбили волонтера. Ще двом погрожують
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

У Запоріжжі сьогодні попрощалися з волонтером ГО «Пора», якого вбили 23 вересня пострілом з пістолета. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, волонтери стверджують, що вбивство – замовне.

Організація, в якій волонтером був 28 річний Олександр Петухов, працювала переважно з другим батальйоном 24 механізованої бригади. Друзі загиблого наголошують: останні тижні Петухов постійно отримував погрози, у зв’язку з волонтерською діяльністю.

«Коли ми почали допомагати хлопцям на передовій, нас у місті всі підтримували. Та й зараз підтримують. Але коли наша діяльність стала б активнішою, почалися дзвінки з Донбасу. Погрожували не лише кривавою розправою з боку «ДНР» нам, але й знищити наші сім’ї. Я стверджую, що це вбивство – нові методи терору. Я прекрасно, як військова людина, знаюся на зброї. Постріл було здійснено люгерським набоєм 9 на 19 міліметрів. Ще й з глушником. Міліція це знає, але поки йде слідство, вони, звичайно, не коментують. Ми на зв’язку з МВС», – розповів друг загиблого, голова запорізького підрозділу ГО «Народна гвардія України» Валер’ян Горбачов.

У загиблого залишилася дружина з двома маленькими дітьми. Радіо Свобода зв’язалося з обласною прокуратурою. Деталей слідства не розголошують, але факт належності кримінальних структур до нього підтверджують.

«Мені важко сказати, чи пов’язане вбивство з волонтерством, але те, що затриманий за підозрою у вбивстві належить до кримінальних структур, ми знаємо точно. Слідство наразі триває, і ми розглядаємо всі версії», – заявив у телефонній розмові прокурор Запорізької області Олександр Шацький.

Волонтери ж зазначають, що останнім часом телефонні погрози отримало ще двоє людей. Наразі вони намагаються убезпечити сім’ї.

XS
SM
MD
LG