Доступність посилання

ТОП новини

Порушення прав людини у конфлікті в Україні мають розслідувати й покарати – Анн Брассер


Анн Брассер
Анн Брассер

Жодне порушення прав людини протягом трагічних подій в Україні не повинно залишитися непокараним, заявила Анн Брассер, голова Парламентської асамблеї Ради Європи, на відкритті нинішньої осінньої сесії установи, розташованої у Страсбурзі.

За словами керівника ПАРЄ, «для примирення у цій країні абсолютно необхідним є ефективне, прозоре і неупереджене розслідування порушень прав людини. Це – обов’язок перед всіма тими, хто загинув і страждав у недалекому минулому і, нажаль, продовжує страждати в сьогоднішній Україні».

Анн Брассер додала, що ситуація в Україні є прикладом загрози правам людини у часи насилля та конфлікту і нагадує першочергову місію Ради Європи – стояти на охороні цих прав.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, 1 жовтня в рамках осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, що триватиме з 29 вересня по 3 жовтня мають відбутися дебати щодо ситуації в Україні. Участь в обговореннях також візьмуть генсекретар Ради Європи Турбйорн Яґланд та комісар з прав людини цієї установи Нільс Мужнієкс.

У квітні цього року ПАРЄ через анексію Криму позбавила Російську Федерацію права голосу та участі в установчих органах і моніторинговій комісії.

У нинішній сесії ПАРЄ, як і в попередній, Росія участі не бере.

XS
SM
MD
LG