Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики влаштовують перестрілки і видають за «жорстокість хунти» – прес-центр АТО


Угруповання бойовиків на Донбасі влаштовують між собою перестрілки та обстрілюють населенні пункти, а потім звинувачують у цьому українських військових. Про це на сторінці прес-центру антитерористичної операції у Facebook повідомив керівник підрозділу інформаційно-психологічних операцій АТО Анатолій Кравчук.

«Останнім часом почастішали випадки так званих «розборок» серед угруповань бойовиків, які відбуваються у житлових кварталах окупованих ними міст не лише із застосуванням стрілецької зброї, а й часто-густо супроводжуються стрільбою з мінометів та гранатометів. Яскравим прикладом вищезазначеного став артилерійський обстріл, що відбувся 29 вересня 2014 року зі сторони міста Єнакієво у напрямку міста Кіровське. Обидва міста перебувають під окупацією сепаратистів і там не те що артилерії, а й жодного українського солдата немає. Разом з тим, артилерійські обстріли тривають і жодним чином не слід сподіватись, що у поясненнях сепаратистів прозвучить, нібито вони вели вогонь один по одному, або ж по мирним мешканцям міста. Знову будуть волати про «жорстокість хунти та бендервців», які обстрілюють мирних мешканців», – зазначає Анатолій Кравчук.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

Але попри оголошене перемир’я, обстріли позицій українських військових на Донбасі є періодичними, повідомляють в РНБО.

XS
SM
MD
LG